Patienter berättar

”Livet förändrades med en enkel behandling”

Thorbjörn Lindgren sprang på toaletten stup i kvarten och led av både läckage och urinträngningar. Tack vare en enkel behandling är han idag helt problemfri.


Efter 60-årsåldern svullnar prostatan hos många män vilket gör att prostatan klämmer åt kring urinröret och sädesledare. Ofta blir urinblåsan påverkad och för många blir det svårare att kissa och tömma blåsan. Fenomenet kallas godartad prostataförstoring och är ofarligt, men jobbigt att leva med.

Läs hela artikeln här

”Nu kan jag köra MC igen”

Foto Joachim Grusell

 

Trots att Sören Bromans liv begränsades av förstorad prostata och kön för operation var lång fick han ingen information om behandling med mikrovågor. När han av en slump hörde talas om metoden fick han hjälp direkt. Till kostnad av ett vanligt läkarbesök. – Det var som att börja leva på nytt.

Läs hela artikeln här

”Slipp nattkissandet”

Foto Joachim Grusell

 

Trots att Sören Broman led av förstorad prostata fick han ingen information om behandling med mikrovågor. När han av en slump hörde talas om metoden fick han hjälp direkt. Till kostnad av ett vanligt läkarbesök.


– Det var som att börja leva på nytt.

Prostatabehandling med mikrovågor kan få dig att bli av med nattkissandet och urinträngningarna. Efter bara tio minuters behandling med lokalbedövning.

Läs hela artikeln (Senioren nr 5, 2019) här

”Micra” din prostata –
du får ett bättre liv!

Prostatagubbar. Med den nedvärderande benämningen avses den stora grupp svenska män som lider av godartad prostataförstoring. Tillståndet ger kraftigt sänkt livskvalitet, med ständiga urinträngningar och svårighet att tömma blåsan.

Prostatagubbarna är en patientgrupp som lever i skuggan av prostatacancervården. De får därför ofta vänta alltför länge på behandling.

En av dem var fram till hösten 2017 snickaren Peter Nilsson, 65, i Kalmar. Idag ser hans verklighet helt annorlunda ut. Efter att ha genomgått en så kallad CoreTherm-behandling har Peter, som han säger själv, återfått ett liv i frihet.

Läs hela artikeln här

ProstaLund AB är ett svenskt medicintekniskt bolag, ledande inom utveckling av innovativa produkter och behandlingar inom urologi. ProstaLund AB har patenterat CoreTherm®, en individanpassad värmebehandling av godartad prostataförstoring (Benign Prostatahyperplasi – BPH).
CoreTherm® används idag på sjukhus och läkarmottagningar i Sverige och runt om i världen.
ProstaLund AB
Tel. +46 46-12 09 08

©2020 ProstaLund AB